Coolport Rotterdam

Het kloppende logistieke hart van Europa is de ideale plek om een ultramodern koel- en vries-huis te verwezenlijken. Kloosterboer heeft hier in 2017 invulling aan gegeven door in de Waal-Eemhaven in Rotterdam een gloednieuw koel- en vrieshuis op te laten verrijzen. Het enorme pand biedt plaats aan 5.000 m2 diepvriesopslag tot -25°C, 14.000 m2 koelopslag tot 0°C, 7.500 m2 expeditieruimte en kantoorruimtes om het logistieke proces te bewaken.

BVI Services BV heeft met verschillende vernuftige oplossingen bijgedragen aan deze prestatie. Zo wordt de restwarmte van de koelinstallatie gebruikt voor het verwarmen van vloeren in kantoorruimten en zijn alle kranen, toiletten, urinoirs en douches voorzien van sensor waardoor deze reageren op beweging en na enkele liters spoelwater afsluiten. Voor de spoeling van de toiletten en urinoirs wordt bovendien gebruikgemaakt van een grijswatersysteem.

Werkzaamheden

BVI was verantwoordelijk voor de levering en montage van de complete w-installatie van het pand en de eersteklas binnenklimaat-installatie inclusief een compleet gebouwbeheerssysteem. BVI heeft met verschillende vernuftige oplossingen bijgedragen aan deze prestatie. Zo wordt de restwarmte van de koelinstallatie gebruikt voor het verwarmen van vloeren in kantoorruimten en zijn alle kranen, toiletten, urinoirs en douches voorzien van sensor waardoor deze reageren op beweging en na enkele liters spoelwater afsluiten. Voor de spoeling van de toiletten en urinoirs wordt bovendien gebruikgemaakt van een grijswater-systeem. De vestiging is hiermee een van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland. Een prestatie waar wij trots op zijn!

Mede dankzij onze inspanningen heeft Kloosterboer, met een score van 86,76%, het BREEAM-NL oplevercertificaat ‘Outstanding’ ontvangen voor het koel- en vrieshuis Kloosterboer Cool Port in de Rotterdamse Waalhaven.